Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οδοιπορικό στα Παράλια της Μικράς Ασίας

Αυτή τη φορά δεν θα πω πολλά λόγια. Θέλω ν' αφήσω τις εικόνες μου και τη μουσική να μιλήσουν από μόνα τους.


Έφεσος



























Βιβλιοθήκη του Κέσλου









Βασιλική Αγίου Ιωάννου Θεολόγου



Βυζαντινή Ακρόπολη της Εφέσου







Σμύρνη








Ό,τι έχει απομείνει από την παλιά ελληνική συνοικία




























Αϊβαλί - Μοσχονήσια


Ο εγκαταλελειμμένος Άγιος Γεώργιος Μοσχονησίων

Η θέα απ' τα Μοσχονήσια



6 σχόλια:

Kate'sCakeBox είπε...

Καλησπέρα δεν λέω..είναι αργά..δεν θέλω νάρχίσω πάλι με συγχαρητήρια αφού το ξέρεις και μόνο σου ότι το οδοιπορικό σου σήμερα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό..οι φωτογραφίες πραγματικά μιλάνε απο μόνες τους και ναί Γιάννη γνώμη μου είναι ότι σε ορισμένες ιστορικές μελέτες σου μπορείς να τις συνοδεύεις με κάποιο κομμάτι αξιόλογο..δηλαδή ο Σπανουδάκης-μπράβο που τον σκέφτηκες-σου ταιριάζει απόλυτα..στο τελευταίο video είναι κάποιος Ψαραντώνης?νομίζω..έχεις πάει να υποθέσω έφεσσο,Σμύρνη,Αιβαλί...εγώ θα το ήθελα δεν τα έχω καταφέρει ακόμα.θα ήθελα να πάω διαβασμένη πάντως γιατί οι ξεναγήσεις που κάνουν στα γκρούπ είναι ανατρεπτικέςμε την έννοια ότι αναφέρουν το ρωμαικό κομμάτι της ιστορίας όπως το θέλουν να το πλασάρουν οι τούρκοι και παραλείπουν σκόπιμα το ελληνικό..απο τις καλύτερες αναρτήσεις σου τελευταία σε θέμα-μουσική-εικόνα!τέλειο τρίπτυχο!χάρηκα που σου ήρθε μέλος και ο Παύλος είναι ψυχολόγος εξαιρετικό παιδί,σπάνιο..θα τον διαβάσεις και θα καταλάβεις!!λοιπόν σε ζάλισα καλό βραδάκι..θα τα πούμε σύντομα.Καλό ξημέρωμα δηλαδή φίλε John.

CTAVPAETOC είπε...

Καλημέρα kate ναι κι εγώ το έχω σκοπό από δω και στο εξής οι ιστορικές μελέτες μου να έχουν και μουσική επένδυση. Ο Σπανουδάκης με συναρπάζει! Ναι κι ο άλλος είναι Ψαραντώνης. Τα μέρη αυτά είναι όντως γεμάτα ιστορία και πρέπει να έχει διαβάσει κανείς. (εγώ εδώ θέλησα για μια φορά να αποφύγω την πολυλογία μου - και επειδή γενικά συχνά μου αρέσει να σιωπώ, νομίζω ότι αυτό το σχήμα μόνο με τις εικόνες και τη μουσική, όντως είναι μια διέξοδος, ώστε να μην φλυαρώ μεν, αλλά και να μην σιωπά εντελώς το blog μου) Και η πραγματικότητα με τους ξεναγούς στην Τουρκία είναι ακριβώς όπως τα λες, ίσως και χειρότερα. Είχα πάει εκεί πέρυσι την Άνοιξη. Και εκεί πετύχαμε έναν Τούρκο ξεναγό ο οποίος δεν ήταν καν διαβασμένος, ούτε σπουδασμένος, τίποτα. και όχι μόνο μας έλεγε κυρίως την ρωμαϊκή ιστορία όπως ήθελε, αλλά και γενικά η όλη ξενάγηση του ήταν γεμάτη μύθους και παραφιλολογίες για τα μέρη αυτά, μύθους που κυκλοφορούν από παλιά στον απλό αγράμματο λαό και που ίσως θεωρούν ότι αρέσουν και στους τουρίστες (ιδίως στους μη Έλληνες) και για αυτό έχει επικρατήσει και λένε αυτά, αντί για την πραγματική ιστορία. Βέβαια η συγκίνηση και η ομορφιά στα μέρη αυτά είναι απερίγραπτη, τα μέρη είναι στην κυριολεξία ονειρεμένα, παραδεισένια... Όποιος πάει εκεί το καταλαβαίνει! Αυτά λοιπόν... Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ 1 είπε...

Γιάννη καλημέρα τι να πω πραγματικά
για τον μεγάλο συνθέτη;
Τον λατρεύουμε γιατί είναι αληθινός
...στα έργα και στα..λόγια του!!!
Μαγεία...
Γιάννη καλό καλοκαίρι με ξεκούραση
και πολύ ενέργεια για τη..δύσκολη
συνέχεια που μας..περιμένει,,
Συγχαρητήρια και πάλη
Παύλος

Kate'sCakeBox είπε...

Καλησπέρα φίλε μου Γιάννη.δεν θα έφευγα χωρίς να χαιρετίσω τους φίλους μου..τώρα μόλις έγραψα στον Παύλο και την Μαριέτα και θα ερχόμουνα και σε σένα αλλά με πρόλαβες..δεν φεύγω τώρα,αλλά στις αρχές Αυγούστου για την Ζάκυνθο που είναι το πατρικό του συζύγου μου,απλά έκλεισα τώρα την σελίδα μου γιατί τις τελευταίες μέρες με ταλαιπωρεί μία υπόταση,ζαλίζομαι και ήθελα ξεκούραση στο σπίτι μου.δεν έδωσα αναφορά σε όλους γιατί δεν τους αισθάνομαι φίλους όπως εσένα και δυό τρείς ακόμα..γιαυτό δεν σε χαιρετώ ακόμα,όταν κάνεις νέα ανάρτηση στείλε μου ειδοποίηση να σε διαβάσω..να περνάς καλά με την οικογένεια και τα αγαπημένα σου πρόσωπα..θα τα ξαναπούμε.

CTAVPAETOC είπε...

Γειά σου kate! Με τιμά και με ευχαριστεί πολύ να με κατατάσσεις ανάμεσα στους δυο-τρεις φίλους που ξεχωρίζεις! Πραγματικά ευχαριστώ εσένα και το Θεό που τελικά αποδεικνύεται ότι μου χαρίζει ανθρώπους και φίλους απ΄ το πουθενά στην κυριολεξία. Έτσι χάρη σε σας τους καινούριους μου φίλους, τα δικά σας μπλογκάκια και τούτο δω το μικρό το δικό μου σχηματίζουν μια πολύ ευχάριστη και δροσερή διαδικτυακή όαση, όπου μπορώ να ξεφεύγω καθημερινά από τις κάθε είδους βιοτικές έννοιες και στεναχώριες και άγχη! Λοιπόν περαστικά καλή ξεκούραση σου εύχομαι! Και, όταν πάτε, να περάσετε με την οικογένειά σου καλά στην πανέμορφη Ζάκυνθο! (αν και δεν έχω πάει ποτέ ακόμα, έχω γνωστούς με καταγωγή από εκεί και έχω ακούσει πολλά καλά και έχω δει και τις γνωστές σε όλον τον κόσμο φωτό!) Όσο για μένα θα πάω μερικές μέρες στον Παρνασσό! Είμαι τύπος του βουνού εγώ βλέπεις! Αλλά μετά θα πάω λίγο και σε θάλασσα - στην Κρήτη. Και φεύγω τούτη τη Δευτέρα. Οπότε ίσως ανεβάσω μέχρι τότε κι εγώ μια αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή ανάρτηση!! Θα τα ξαναπούμε λοιπόν.

Kate'sCakeBox είπε...

Είσαι του βουνού τύπος έτσι!!το καταλάβαμε κ.Δανδουλάκη ότι είσαστε τύπος του βουνού γιαυτό και η φωτό στο προφίλ σας.Φυσικά και είσαι στους φίλους και θα παραμείνεις.θα περιμένω την ανάρτηση και καλό απογευματάκι.υ.γ εγώ αγαπώ βουνό και θάλασσα,το βουνό τον χειμώνα γιατί μου αρέσει το χιονισμένο σκηνικό.